Om bloggen

Välkommen till min blogg!
Det finns många bloggar som handlar om livsstil, löpning och träning i största allmänhet. Frågan är om det verkligen behövs en till? Och vilken vinkel ska den i såfall ha?

Jag som skriver denna blogg heter Åsa, är ekonom men har valt att satsa på träning på heltid. Sedan ett år tillbaka jobbar jag som PT och gruppträningsinstruktör, dels som anställd på gym men även genom mitt eget företag Naturkraft H.I.T.
Jag skriver del om min egen träning, mina mål och mina funderingar kring hälsa, kost, träning och återhämtning. Jag skriver också utifrån min roll som PT och de erfarenheter jag har fått genom att möta andra människor och få vara en del av deras väg mot ett starkare och piggare jag.

Och faktiskt tror jag att jag har något att bidra med! Jag har själv gått från fullkomligt otränad till att på egen hand, av egen kraft, träna upp mig till att idag springa ultralånga lopp. Löpningen har hjälpt mig ur övervikt, genom sjukdom och i högsta grad gett mitt liv en dimension till. Det vill jag dela med mig av. Både som PT och genom bloggen!

Jag har döpt min blogg till Mitt liv - Mitt val för jag tror att vi människor har ett val. Att saker inte bara blir utan att jag faktiskt kan vara med och påverka. Att samma situation kan bli helt annorlunda beroende på min inställning. Den tanken tycker jag om!

Förutom löpningen tränar jag en hel del annat, allt beroende på vad som passar för dagen och med familjens övriga aktiviteter. Skidåkning älskar jag, både på längden och utför. Och gärna en tur med långfärdskridskorna när isen är minst en halvmeter tjock. Ett gruppträningspass kan också ge mycket energi, både från de andra deltagarna och från musiken. Och så orienteringen förstås, som numera hela familjen håller på med.
Det finns hur mycket som helst som är kul och så mycket som jag vill testa framöver - men löpningen har en speciell plats och betydelse och ännu har inget riktigt kunnat konkurrera med den.

Ni får följa min träning och de mål och planer jag har. Eftersom jag tycker om att laga mat är det inte omöjligt att jag kommer dela med mig av nåt recept nån gång. Jag kommer säkerligen också ge er en del tillbakablickar på minnesvärda händelser och reflektioner.

Nä, nu berättar jag inte mer. Något ska jag ju skriva om i bloggen också!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar